Nero d’Avola BIO

Kód: 253
201 Kč
Dostupné

Tmavě červená barva s fialovými tóny. Nos poskytuje směs červené třešně a maliny. Chuť je věrná nosu s primární chutí červených bobulovin a minerální kyselinkou. Střední profil je zaoblen jemnými taniny a ovocným závěrem.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tmavě červená barva s fialovými tóny. Nos poskytuje směs červené třešně a maliny. Chuť je věrná nosu s primární chutí červených bobulovin a minerální kyselinkou. Střední profil je zaoblen jemnými taniny a ovocným závěrem.


Vinařství: Cantine Ermes
Oblast: Sicilia
Odrůdové složení: Nero d´Avola
Klasifikace: IGP
Poloha: Střed Sicílie, Belické údolí. Kopce Gibellina cca 150m.n.m. Mělké půdy se střední texturou vápenaté hlíny s dobrým obsahem organických látek a železa.
Gastro párování: ragú, steaky, masová jídla, vyzrálé sýry
Teplota servisu: 16-18°C 
Velikost lahve: 0,75 l

Vinifikace
: 100% Nero d´Avola sklizené s fenolickou zralostí. Fermentace se provádí po dobu 12-15 dní při 24-30 ° C s denním pumpováním a delestage. Víno zraje v nerezových nádržích s minimálním kontaktem na dubu pro zachování čerstvosti a charakteru.